Wat is een medisch pedicure

Een medisch pedicureĀ is breed opgeleid om alle zogenaamde risicovoeten te behandelen. Onder risicovoeten wordt verstaan problemen die ontstaan als gevolg van Diabetes Mellitus, reumatische aandoeningen, neurologische aandoeningen, kanker, vaataandoeningen en/of dermatologische aandoeningen.

Ook heb ik contracten met verschillende podotherapeuten in verband met de vergoeding van de diabetische voetverzorging. Hiervoor moet u eerst naar de huisarts voor een zorgprofiel. Deze verwijst u zonodig door naar de podotherapeut.
De vergoeding betreft het medische gedeelte van de voetverzorging. Voor een algehele behandeling geldt een eigen bijdrage van 10 euro.

In verband met nieuwe wetgeving met betrekking tot de medische hulpmiddelen heb ik besloten geen ortheses meer te maken en nagelbeugels te plaatsen.
U kunt hiervoor terecht bij de podotherapeut.

Medisch Pedicure Froukje is erkend door de zorgverzekeraars, aangesloten bij ProVoet; de brancheorganisatie voor Pedicures en geregistreerd in het Kwaliteits Register voor Pedicures van ProCert.
In de praktijk wordt gewerkt volgens de Code van het Voetverzorgingsbedrijf en specifieke richtlijnen.

provoet logo

Aangesloten bij de landelijke branche organisatie ProVoet

geregistreerd in het Kwaliteits Register voor Pedicures van ProCert